Antikroppstest på gång

Nu har regionen bestämt att alla anställda ska få testa antikroppar! Nästa vecka ska det dra igång på priogrupp ett och två, alltså de som jobbar i vården i regioner och kommuner. Grupp tre och fyra vet jag inte hur regionen prioriterar men de kommer väl så småningom. Vi på ungdomsmottagning är väl ganska lågt prioriterade i och för sig så kanske mot slutet av sommaren för min del eller hur lång tid det nu kan ta.

Samtidigt ska maken få testa dig via sitt jobb! Jag tror att det kommer bli många som får testa sig via sina jobb i de lägre prioriterade grupperna, det kan nog bli ganska bra om alla bara håller sig till godkända tester. Han ska testa sig om ett par veckor. Det ska bli spännande att se vad hans test visar. Är det positivt kan jag utgå från att jag också har antikroppar eftersom vi var sjuka samtidigt och är det negativt så ska ju jag också få testa mig lite senare. Minst ett borde bli positivt även om proverna missat en del. Hoppas, hoppas i alla fall.

De prover som finns och ska användas har fått kritik för att de missar en del positiva så en kan tro att en inte har antikroppar trots att de finns där. Fördelen är ändå att de visar rätt, de är specifika för covid-19 antikroppar.