Blogg-logga

Provtagit mig för covid-19

Nu får vi som jobbar på ungdomsmottagningen också testa oss om vi varit sjuka länge. Eftersom ingen vet hur länge viruset är kvar behöver vi testa oss så att vi eventuellt kan komma tillbaka till jobbet. Jag har varit hemma i 2,5 vecka och igår pratade jag med min chef så jag fick en tid att testa mig.

Idag på morgonen var jag inne till Örebro och covid-mottagningen på USÖ. Jonas skjutsade mig, han ville också komma ut lite. Vilken känsla att sätta sig i bilen och åka iväg efter att ha varit isolerad i snart tre veckor! Träd som blåst ner och rensats bort från vägen efter ovädret förut i veckan, en hare som snurrade fram på en åker, ett par storkar som flög över husen. Jag undrar om det är storkar som jag såg för ett par år sedan när ett helt gäng blivit utsläppta från Skåne?

Det var väl skyltat till mottagningen, det gäller bara att veta om den ska till dörr 173 eller 174 och att det är skillnad. Ställde mig utanför fel dörr först men fick hjälp när jag hamnade rätt. Det var en kollega från jobbet som var på mottagningen idag, kul att träffa någon jag känner! Fick identifiera mig och sätta mig på en pall i friska luften, alldeles utanför dörren. Sedan fick jag luta huvudet bakåt medan hon använde en lång tops för att ta provet. Det är ganska obehagligt, jag skulle hosta med pinnen in genom näsan och ner i halsen. Det är inte lätt, undrar om det blev tillräcklig hosta men jag tänker att om jag har virus kvar så lätt det finnas i luftvägarna i vilket fall som helst.