Om oss

Nyfödd I bland kan det ta nästan 10 månader innan bäbisen tycker sig vara redo att lämna livmodern och möta världen. André, vår förstfödde kom först i v43 2 efter igångsättning och akutsnitt.

Nio månader – Det är ungefär så länge man får vänta på att få träffa det liv som växer i magen under graviditeten, det är också den tid det tar efter förlossningen för det lilla livet att utvecklas så pass att det inte är helt hjälplöst utanför magen och den tid man får räkna med att det tar innan man riktigt har förstått att man nu har rollen som mamma eller pappa – förutom alla de roller man hade innan.

Maria
9månader hittar du information, länk- boktips och mycket mer.

Arbetet med 9månader började som ett sätt för att bearbeta första förlossningen, ett akutsnitt våren 1997. Jag läste allt jag kom över och insåg att det där med graviditet och förlossning inte är så enkelt. Med tiden växte det till ett intresse för vad som händer med kroppen under denna period av livet och framför allt varför, delvis kanske för att jag ganska snabbt blev gravid igen och fick uppleva en vaginal förlossning sensommaren 1998. Jag tycker fortfarande att det är en spännande tid men tänker kanske lite mer att den själsliga delen är minst lika viktig för att förstå vad som händer. Det märker förmodligen den som återkommit till 9månader med jämna mellanrum. Våren 2005 kom så lille sladden. Alla tre förlossningarna olika men helt underbara upplevelser.

9månader har med tiden vuxit och engagerar förutom alla besökare och mig själv numera även i hög grad min make som sköter kodning och programmering under en stor tid av sin fritid.

Hoppas att du får en trevlig stund här!
Maria Tingvall
Besök familjen Tingvall!

Lämna ett svar