Blogg-logga

Tredje dagen hemma

Idag är det tredje dagen jag är hemma för halsont, hosta och snor. Jag var riktigt rosslig när jag vaknade. Det blev lite bättre när jag tagit min allergimedicin, snoret lägger sig i alla fall. Idag har jag sovit middag ett par timmar, så jag har varit tröttare idag, sov ganska dåligt i natt för att jag var tät. Samtidigt som jag är trött känner jag mig rastlös. Jag tror att jag blir lite frustrerad över att inte veta säkert om det är Covid eller något annat. Jag får ju inte vara på jobbet om jag har symtom så det är ju inte så mycket att göra åt det samtidigt som det ju kan bli flera omgångar. Det är också jobbigt att veta att i måndags var en tredjedel av mina arbetskamrater på ungdomsmottagningen hemma på grund av sjukdom eller VAB. Det lär ju inte vara bättre när jag kommer tillbaka, dessutom verkar det som om experterna gissar att smittspridningen tagit riktig fart om ett par veckor – i alla fall om det blir som i andra länder där smittspridningen ute i samhället började lite tidigare än här.

Jag har börjat tröttna rejält på alla larmrapporter. Det behövs andra nyheter i världen nu. Jag har inte tittat på nyheterna sedan i morse, har haft TV:n avstängd större delen av dagen och bara varit inne på nyhetssajter några gånger för att inte missa något viktigt. Vet inte vad det skulle kunna vara i så fall. Ska bara lägga upp en virusbild till, en jag hittade på Wikipedia och som visar spridningen fram till sista februari. Den är ganska intressant. Jag har ju haft en bild av att smittspridningen började i Italien. Det kan det ju ha gjort även om Frankrike, Tyskland och Finland var tidigare att rapportera in fall eftersom jag förstått att italienarna inte tog tecknen på allvar där till att börja med och så plötsligt exploderar det i samband med sportlovet.