Sheila Kitzinger 1929-2015

Det är märkligt, men idag tänkte jag på Sheila Kitzinger. Vad hon betytt för mig genom åren och hur hon påverkat andra att påverka i rätt riktning. Vi är nog ganska många som läst hennes bok ”Att vänta och föda barn” under graviditeten. För mig var det något av en bibel. Jag lusläste den, följde barnets utveckling vecka för vecka och försökte förbereda mig inför min första förlossning.

När jag sedan började fundera på om barnmorskeyrket kanske kunde vara min grej så började jag med att gå en förlossningspedagogutbildning där kursledaren kände Sheila Kitzinger personligen från sin egen utbildning hemma i England. Det var en stor känsla att indirekt ha direktkontakt med henne.

Det var den kurstiden jag tänkte tillbaka på när jag lät tankarna vandra i vidare cirklar och beröra Sheila Kitzinger…

Hon kommer att vara saknad av många. Hon kommer att leva vidare genom sina böcker och den kunskap hon delat med sig av. Snart kommer hennes självbiografi, det dröjer kanske lite till innan den kommer på svenska.

Läs mer…
Sheila Kitzingers hemsida. 2015-04-12
Sheila Kitzinger 1929-2015 | Pinter & Martin Publishers. 2015-04-12
Sheila Kitzinger dead at 86, JENNI MURRAY pays tribute to the childbirth expert | Daily Mail Online. 2015-04-13
Childbirth expert and campaigner Sheila Kitzinger dies aged 86 | Life and style | The Guardian. 2015-04-13
Att vänta och föda barn – Sheila Kitzinger – Bok (9789100102067) | Bokus bokhandel. 2015-04-12