Teneriffa 1998

Hemma igen efter en vecka i solen (Los Gigantes på Teneriffa). Här kommer en kort, något snurrig berättelse om hur det var att åka bort meden 1,5 åring och en (nästan) 3 månaders bäbis.

Vi hade med två ombyten av kläder (och ett litet paket resetvättmedel), blöjor för ett par dagar ifall det skulle vara svårt att hitta, välling och flaska eftersom det ändå inte tar så stor plats. Solhatt ska man ha i solen, nappflaska är praktiskt att ha vatten i när man är ute – det blir inte så mycket spill.

Flygresan gick över förväntan! Vi letade efter billiga sulkysar till åtminstone förstisen innan vi åkte iväg men innan vi fått fingrarna ur ändan och åkt in till OBS där de var hade de hunnit ta bort dem ur hyllan, så det blev till att ta stora syskonvagnen. Inte helt fel ändå eftersom minstingen är så liten ännu. Liften/insatsen fick vi ha med på flyget förutom handbagaget, jättebra att ha minstingen i den när man är van att ha honom i MaxiCosin annars när man är ute och far.

På vårt flygplan (Britannica) fanns inga sådana där nät som man kan lägga bäbisen i utan vi fick ha honom i knäet hela tiden, båda barnen fick varsitt bälte att sätta fast i våra vid lyft och landning. Det gick bra, men det satt minst sagt konstigt på minstingen och "rann" lätt av honom. Får man inte extrasäte för babyskyddet så är det nog nästan omöjligt att få plats med den, inte kan man få ner den på golvet (det var knappt det gick att få ner ryggsäcken och inte får den plats i knäet heller. Men vill man chansa så har man säkert användning för den om man vill hyra bil när man kommer fram. Där vårt sällskap hyrde bil hade de bilbarnstolar, men de var inte för de minsta barnen utan från ett par-tre år och uppåt.

Vagnen var ju oumbärlig, perfekt sena kvällar på restauranger då barnen kunde sättas där för att sova. Bökig på dagarna då varken butiker eller trottoarer var tillräckligt breda för en syskonvagn (varför använda trottoaren till att gå på när det passar mycket bättre att ställa bilen på den). Nästa gång investerar vi nog i varsin sulky om vi inte kan låna ihop till ett par. Bärselen hade vi med oss. Jättebra att ha när inte vagnen dög att ligga i. Edvin somnade flera gånger i den när vi gick omkring.

Nappflaskan tyckte jag var bra att ha med som vattenflaska. Eftersom vi var rädda att förstlingen inte skulle få tillräckligt med vätska så gav vi honom välling till frukost, inte för att det var tillräckligt men kanske mer än han annars skulle druckit.

Det här var lite om det praktiska på resan, i övrigt var det härligt att komma ifrån höstrusket ett tag! minstingen sov hela nätterna därnere, tyvärr var det alltför lätt att falla tillbaka i gamla mönster när vi kom hem igen…

När det gäller mat och blöjor tog vi med det mest nödvändiga bara och satsade på att köpa vad vi behövde där nere för att få så litet bagage som möjligt. De har ju barn där med.