Internationella barnmorskedagen 2009

Förra året var det lite aktivitet vid firandet av internationella barnmorskedagen. Då var vi mitt inne i Vårdförbundets strejk så alla var nog lite mer tända. I år kom jag inte på det förrän dagarna innan. Istället hamnade jag på en virtuell konferens med föreläsningar och visningar världen över. Det finns en hel del spännande projekt som pågår. Vissa är jag lite tveksam till, men fungerar det så är det ju genialt. Just det där att tänka i nya banor för att nå ut, att acceptera att människor, vare sig de väntar barn eller ej, använder internet för informationshämtning och för att dela med sig av sina erfarenheter. Visst finns det en massa skräp på internet och det gäller verkligen att läsa kritiskt, men att kunna dela sina upplevelser och upptäcka att man inte är så ensam som man tidigare trott kan vara ett jättestort steg på vägen till att bearbeta jobbiga upplevelser.

Under dagen kunde man gå in på SecondLife slenz.wordpress.com/ och titta på ett projekt i Nya Zeeland där man har utbildning för barnmorskor i den virtuella världen. Jag kunde i ärlighetens namn inte se något vettigt där, tomma rum, vet inte om jag missade något innan jag gick in där. Tycker också att det känns lite halvdant – bättre att göra ett ordentligt program där studenterna kan träna eller att helt enkelt bara använda en chatt eller ett diskussionsforum där gruppen kan diskutera, ställa frågor och få svar. Men det kanske är något jag missat som sagt…

Här onlineprofessionaldevelopment.wikispaces.com/International Day of the Midwife 2009 finns programmet från dagen, vet inte hur länge länkarna kommer att fungera men det var verkligen ett roligt initiativ.

Wordle: International Day of the Midwife 2009