080606 – Whisky och hemfärd

Vi gick upp ganska tidigt och tog bussen till Auchentoshan, tre av oss. Det låg jättevackert alldeles vid kanten av högländerna. Bussresan tog en timme ungefär, halva tiden inne i Glasgow innan vi kom ut på landet. Vi gick runt och tittade i butiken medan vi väntade på rundvandringen. Det visade sig att det bara var vi tre. Skoj! Efter rundturen fick vi smaka på tre sorters Auchentoshan. Jag gillar inte whisky och nu lärde jag mig varför. Det billiga man köper bara för att ha är ju inte alls samma sak som det som det lagts ner lite ”arbete” på. Det var nästan så att jag tyckte att treewood var gott, men det fanns inte på 35 cl flaska så det fick bli 12 årig istället. Det dög men var inte riktigt lika gott. Kom tillbaka till Glasgow lagom att ta tåget till Prestwick. Det blev en del omstuvande där på grund av Ryan Airs ovilja att väga samman bagaget. Jag köptelite godis till barnen (=mig) en macka och en kaffe för mina sista brittiska slantar. I Skavsta blev det några timmars väntan på bussen hem, Jag köpte en kortlek och så spelade vi Plump tills det var dags att borda bussen. Slumrade fram till Eskilstuna. I Arboga körde chauffören först förbi första avfarten och sedan andra – då frågade jag vilken väg han tänkte ta. Tjaaaa, nästa kanske? Han hade glömt mig! Jag ringde snabbt Jonas och bad honom hämta vid Gyllene M-et, det gick bra och chauffören var glad att kunna släppa av mig där och slippa in i Arboga… Godiset: det fick jag för mig själv – konstigt att ingen ville ha tryffel med whiskysmak…