Välkommen till nya 9månader!

Du kommer att upptäcka en hel del nytt på 9månader, bland annat förbättrade medlemsfunktioner. Du kommer också att märka att vi flyttat fokus litegrann. En anledning till det är att det numera finns så många gravid- och föräldrasidor, en annan anledning är att jag själv, Maria Tingvall, kan så mycket mer om den första tiden efter förlossningen än själva graviditeten. Allt hänger ju ändå samman så en hel del graviditetsrelaterat kommer du ändå att hitta här.

Tyvärr har källhänvisningarna försvunnit under arbetet med att prova olika innehållshanteringsprogram. Jag beklagar detta eftersom jag tycker det är viktigt att kunna visa varifrån informationen ursprungligen kommer! Alla nya faktainlägg har referenser och gamla inlägg får det i mån av tid och vid eventuella omarbetningar.

Kommentera artiklar m.m.

Nu kan du kommentera artiklarna på 9månader. På så sätt kan du se vad andra besökare tycker om artikeln samtidigt som det är ett instrument att utveckla innehållet på sidorna. Bloggen har ni redan kunnat kommentera men nu kan man följa kommentarerna som trådar och det blir lättare att ta personlig kontakt med bloggaren.

Gå med i diskussionsgrupper

Redan tidigare har det varit möjligt att kategorisera sin blogg genom att välja passande ämnen. Nu kan man gå med i en diskussionsgrupp och på så sätt välja vilka man vill rikta sig till. I gruppen Förlossning till exempel diskuteras förlossningsrelaterade ämnen, i gruppen Tvillingar diskuteras allt som har med tvillingar, trillingar, fyrlingar och alla andra -llingar att göra. Genom att gå med i en grupp kan du också välja om det bara är gruppmedlemmar i en viss grupp som ska kunna se dina blogg inlägg eller om alla som besöker 9månader ska kunna se det. Vissa funktioner, som forumet och bloggen kräver att man är medlem för att man ska kunna läsa något alls.

Skapa kontakter

En av de nya funktionerna i 9månader är möjligheten att skapa och administrera kontakter. Lägg upp bokmärken till dina vänner på 9månader genom att skapa kompislistor. Alla medlemmar har nu också tillgång till egna gästböcker som andra medlemmar kan skicka meddelanden i.

Diskutera med andra

Nu finns det möjlighet att diskutera med andra här på 9månader, men du måste vara inloggad först. Logga in eller skaffa ett konto och sätt igång!

Nyhetssamling

Det är svårt att hålla sig helt ajour med allt som händer, därför använder vi feeds, vi hämtar artiklar från nyhetssajter för att ni ska få senaste nytt inom området. De uppdateras dagligen. Hittar du en intressant artikel kan du klicka på det blå B:et efter rubriken i listan, då kommer du till din blogg och kan göra ett blogginlägg och se om det finns fler som har reagerat på samma sak. Nyhetslistor finns kopplade till vissa grupper och vissa faktasidor.

Övrigt

Det finns en hel del andra nya funktioner, du kommer säkert att upptäcka allt mer efter hand men något av det som kan vara värt att nämna är möjligheten att skriva smileys/emotikoner/känslor i vissa typer av inlägg och en del typer av inlägg kan betygssättas av dig. Bläddra runt och titta, vetja!