När jag använde appen första gången fick jag hjälp att göra vissa inställningar, som menslängd och språk. När man tar tempen får man med tiden en snygg tempkurva. Utifrån de inställningar man gör kan man få en prognos över fertila dagar och ägglossningsdagar.

 

* Mensstart och mensslut

* Hjälp att komma ihåg p-pillren

 

Kalendern är väldig enkel i sitt utförande även om man kan göra en del inställningar och få de förutsägelser som man behöver. Om man är villig att köpa Pro-versionen så får man vissa funktioner som följer med andra appar gratis plus ytterligare några:

/ Cirkulär kalender

/ Ägglossningsfaser

/ Sinnesstämning

/ Cervixsekret

/ Notifikationer

/ Widget

Betalappen verkar ha potential, särskilt om man vill använda appen som preventivmetod då man också får hjälp att vara uppmärksam på flytningen som kommer från livmoderhalsen i samband med ägglossningen.

 

Uppdatering 2011-08-18:

Enkel i sitt upplägg, gör det den ska, men jag som gärna vill följa lite fler parametrar än bara början och slut på perioden tycker att den är lite för enkel. Det går att ställa in språk, bland annat svenska, i och för sig bra men det är dålig Google-translate-engelska vilket stör mig: då är det oftast bättre att använda engelska (under förutsättning att den som skrivit behärskar det språket) eftersom det kan bli så mycket konstiga fel annars.