När man öppnar appen första gången verkar det vara en ren och enkel app, man får hjälp med några inledande inställningar: är appen till för att hålla reda på mensen, försöka bli gravid eller försöka undvika att bli gravid. Appen kan importera data från OvuView, MenstrualCalendar, MyDays och WomanLog vilket jag tycker är en fördel då man kanske inte alltid testar rätt app först och kanske inte vill skriva in all data för hand.

 

I appen har man tillgång till hjälpavsnitt och information om Billingsmetoden som är en metod för att hålla reda på sina fertila dagar. Beräkningarna utgår från flera andra metoder också om man betalar för det.

 

I kalendern visas fertila dagar och nästa mens.

 

* Blödningsmängd

* Symtom

* Temperatur

* Statistik

* Backup

* En mängd inställningar

För att använda widgetarna för appen måste man betala. Har därför inte testat dessa. Om man betalar kan man välja mellan en diskret widget och en snurra.

Om man köper Pro-versionen får man lösenordsskydd, widgets, användardefinierade symtom, möjlighet att välja metod för beräkningar och lite bättre presentationer av data och statistik.

Detta verkar vara en bra app med många funktioner, lite mer avancerad än de flesta men ändå hanterbar i sitt upplägg. Inte så flashig men ren och snygg i designen.

 

Uppdatering 2011-08-15:

Jag är inte helt vän med denna app, jag tycker det är bökigt att leta dagar och att ändra i efterhand om man vill gå tillbaka någon vecka och ändra av någon anledning. Går man över från demo-mode till skarp version så tappar man det man lagt in, så det är bäst att dubbeldokumentera om man bara vill testa till att börja med.

 

Uppdatering 2011-11-08:

Jag gav appen en chans till och började tycka riktigt bra om den, relevanta symtomval, enkel att hantera när man kommer in i hur den fungerar. Men så uppgraderade jag min platta från android 2.1 till 2.2 och jag lyckas inte hämta upp min backup!!! Helt värdelöst att behöva börja om från början när alla data finns där någonstans på SD-kortet (antar jag, eftersom den inte protesterat när jag gjort backuperna). Därför åker appen bort!