Det finns en hel drös av föreställningar om hur man kan förutse barnets kön. De flesta faller tyvärr ut till 50%. Rätt till hälften eller varannan gång om man så vill. Lite roligt är det ändå att spekulera, här hittar du en lista med lite tips på hur du kan luska ut om du väntar en kille eller en tjej. Har du fler tips? Maila dem till oss!!!

Katarina Eklund tipsar om följande tecken:
Man säger att en flicka stjäl mammans skönhet och att en pojke förstärker den. Det innebär att om den gravida kvinnan strålar av skönhet är det en pojke och om hon ser sliten ut blir det en flicka. Det är lättast att avgöra detta i månad 7 eller senare.

Håll ner höger ögonlock och titta i ögonvitan. Finns det ett blodkärl som liknar ett V eller grenar sig så väntar du en flicka.

Om en gravid kvinna plockar upp en nyckel i den runda sida blir det en pojke, tar hon upp den i den långsmala delen blir det en flicka. Om hon tar upp den mitt på så väntar hon troligen tvillingar (en av varje).

Man kan prova att fråga en femåring vad han/hon tror ligger i magen, de lär ha bra känsla för sådant.

Ett lite krångligare sätt: Om den gravida kvinnan sätter i halsen och börjar hosta ber du henne nämna ett tal. Talet notsvarar den bokstav i alfabetet som har det tal hon nämner (1=a, 2=b, 3=c o.s.v.). Be henne sedan välja ett namn som börjar med den bokstaven. Väljer hon ett flicknamn blir det en flicka och på samma sätt blir det en pojke om hon väljer ett pojknamn.

Om man redan har barn kan man få reda på vad man väntar genom att försöka minnas det förra barnets första ord. Sade barnet ”mamma” först blir det en flicka och sade barnet ”pappa” först blir det en pojke.

Hos mayaindianerna gör man så att man jämför året då befruktningen skedde med mammans ålder vid den tidpunkten. Om båda är udda eller jämna blir det en flicka, annars blir det en pojke.

Om man tycker om salt före befruktningen blir det en pojke, tycker man om sötsaker blir det en flicka.

Lägg en träsked och en sax under sängen när ni ska göra barn så får ni en flicka.

Ät en vitlöksklyfta. Kommer vitlöksdoften ut ur dina porer väntar du en pojke, känner du ingen doft från porerna väntar du en flicka.

Om kvinnan är mest aggressiv/dominerande vid befruktningen blir det en pojke, är det mannen som är dominant i relationen blir det en flicka.

Tjocka och svullna ben = pojke, tunna och smala ben = flicka.

Om du är på gott humör blir det en pojke, är du på dåligt humör blir det en flicka.

Om du har begär efter brödkanter väntar du en pojke, har du begär efter innanmätet i brödet väntar du en pojke.

Torra och nariga händer: pojke, mjuka händer: flicka.

Väntar du en pojke äter du med ganska god aptit, väntar du en flicka blir du lättare illamående.

Om du bär magen framåt väntar du en pojke, är magen bred väntar du en flicka.

Är du saltsugen väntar du en pojke, är du sötsugen väntar du en flicka.

Har du drabbats av acne under graviditeten? Då väntar du en flicka.

Ringtest: Häng vigselringen i en kedja och håll över magen. Pendlar den fram och tillbaka blir det en flicka, gör den cirklar blir det en pojke. OBS!!! Enligt vissa betyder pendel pojke och cirklar flicka!

Ringtest 2: prova över handflatan. Ger samma utslag.

Pojkars hjärtljud är lägre än flickors (under 140 slag/min)

Känner du dig klumpig under graviditeten väntar du en pojke, känner du dig gracil väntar du en flicka.

Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.

Visa upp dina händer! Visar du handflatan blir det en flicka, annars en pojke.

En krånglig till! Den förutsätter att du redan har fött ett barn. Titta på era föräldrars barnafödande. Vad fick din mamma? Vilken plats i barnaskaran har du? Tänk dig att mamma fick tre barn, om du är först får du samma som din mamma fick andra gången, sedan tredje gången, därpå första gången. Är du tvåa får du samma som mammas tredje barn, därefter första och andra barnet. Är du tredje barnet får du barn i samma ordning som mamma. För att krångla till det lite till så lägger vi till barnafaderns föräldrar också. Räkna på samma sätt för hans del i det hela. Utgå från den sida av släkten som stämmer bäst med det första barnet. Räkna också in ifall någon av sidorna väntat lite extra innan nästa barn kom, väntar ni också stämmer det bättre för det barnet.