Liksom det sedan urminnes tider funnits knep för att inte bli gravid har det nog alltid funnits knep för att bli gravid. Det är sällan knepen har blivit vetenskapligt bevisade men i brist på andra lösningar eller i väntan på mer vetenskapligt beprövade metoder kanske något av nedanstående små knep kan vara en hjälp på traven? Tycker ni att något av nedanstående verkar suspekt eller kanske rent av skadligt är det bättre att avstå från att prova.

Orgasmmetoden

När kvinnan får orgasm dras modermunnen ihop sig, när mannen och kvinnan får orgasm samtidigt kan därför spermierna få hjälp och skjuts att ta sig in i livmodern och vidare ut i äggledarna vilket underlättar deras färd mot ägget.

Sängmetoden

Genom att ligga kvar i sängen ca en kvart efter samlaget kan kvinnan hindra att spermierna ska åka ut igen. Bättre resultat blir det om man lägger kuddar under baken, på så sätt hålls spermierna kvar högt upp i livmodern och halkar lättare ut i äggstockarna.

Bisolvonmetoden

Bisolvon är ett slemlösande läkemedel som kan köpas receptfritt på apoteket. Läkemedel är sällan särskilt intelligenta så 10-15 ml om dagen från mens och ett par veckor fram gör att livmodersekretet tunnas ut. Mannen bör genomgå samma behandling vilket gör att även spermasekretet tunnas ut. Tillsammans gör det att spermierna har lättare att ta sig fram, ofta beror ofrivillig barnlöshet på att kvinnans sekret är så tjockt att det hindrar spermierna från att ta sig fram.

Akupunktur

Kan hjälpa men är inte vetenskapligt bevisat.

Polbax

Finns i hälsokostbutiker. Gör menstruationscykeln mer regelbunden.

Remifemin

Finns i hälsokostbutiker. Hjälper mot svettningar, värmevallningar, nedstämdhet och mot slemhinneförändringar.

Melbrosia

Finns i hälsokostbutiker. Hjälper mot lindriga hormonrubbningar.

Efamol

Finns i hälsokostbutiker. Normaliserar fettsyrabalansen och hormonbalansen i kroppen stabiliseras.

Heta bad

…är ingen bra metod om man vill bli med barn. Bastubad och heta duschar bör också undvikas. Spermietillverkningen fungerar inte i för hög värme och de spermier som är redo att användas duger inte eftersom mannens kroppstemperatur blir för hög liksom temperaturen i pungen. Pungen är konstruerad så att den ska reglera värmen omkring spermierna men om det blir för varmt fungerar inte detta.