Gravid vecka för vecka, den oumbärliga handboken för gravida kvinnor

När börjar barnet i magen kunna höra? Hur mycket väger ett 16 veckor gammalt foster? När är det dags för nästa graviditetsundersökning? Och vilken vecka försvinner illamåendet? Det är många frågor som dyker upp under graviditeten. Med hjälp av boken Gravid vecka för vecka kan du följa med i din egen graviditet. Boken ger svar på många av de vanligaste frågorna.

Gravid vecka för vecka är en bok som är ganska liten till formatet men med ett enormt innehåll. Gitte Dencker, barnmorska, journalist och författare, berättar med en varm och personlig men ändå informativ stil om vad som händer med mor och barn från och med befruktningsögonblicket och fram till förlossningen.

Boken tar upp besök hos barnmorska och läkare, hur kroppen förändras, olika känslor som kan dyka upp och hur fostret växer och utvecklas. Huvuddelen av boken berättar vad som händer vecka för vecka. För varje graviditetsvecka finns det plats för egna anteckningar, så att boken även kan fungera som en dagbok och som ett fint minne när barnet väl är fött!

Gitte Dencker är född 1961 och har själv två barn. Hon är verksam barnmorska och instruktör på Fredriksbergs Hospital i Köpenhamn.