Näringstillskott som en del kvinnor kan behöva under graviditeten.Under graviditeten är det viktigt att man får i sig tillräckligt av viktiga näringsämnen. De allra flesta behöver ett ökat tillskott av järn och folsyra. Folsyra är ett B-vitamin som minskar risken för missfall och allvarliga hjärnskador på fostret, ryggmärgsbråck. Tillskott av folsyra ger bäst effekt om man börjar redan medan man planerar att bli gravid, alltså redan innan graviditeten. Under graviditeten rekommenderas kvinnor äta dubbelt så mycket folsyra som annars.

Folsyra finns i bladgrönsaker och i lever. Det är viktigt för celldelningen och för kroppens omsättning av proteiner. Folsyrabrist har störst effekt på snabbväxande vävnad, som anläggning av nya organ hos foster eller blodkroppsbildning i benmärgen. Medicinska studier visar att antalet neuralsrörsdefekter, skador på hjärna och ryggmärg, skulle kunna minska med 50-75 procent om alla gravida kvinnor tog folsyra som tillskott.

Järntillskott gör att kvinnan minskar sin trötthet och att barnet växer bättre. Det finns numera järntillskott som anses vara lite mildare mot magen än de traditionella. Hemjärn fyller järndepåerna och tas lättare upp av kroppen än preparat som innehåller icke-hemjärn.