Angelina är full av förväntan. Hon ska bli storasyster! Hon kan inte tänka på nånting annat än det. Inte ens när hon är på balettskolan eller när hon får en vacker porslinsballerina i pris för sin dans. – Du skulle kunna öva in en dans att välkomna bebisen med, föreslår fröken Lilian.

Men att få en lillasyster blir inte alls som Angelina tänkt sig. Hennes mamma hinner inte titta på hennes fina porslinsballerina och mormor och morfar vill inte ens se hennes dans. Hur kan en enda liten bebis behöva så mycket uppmärksamhet? frågar sig Angelina. Hon känner sig både ledsen och besviken och hon är helt säker på att ingen bryr sig om henne längre. Hon blir så arg att hon slänger alla sina leksaker i golvet & och då förstår äntligen de vuxna vad som håller på att hända. Mamma kramar om Angelina och då känns det lite bättre igen. Kanske behöver det inte vara så hemskt att få en lillasyster trots allt. – Vet du vad? viskar hon till lillasystern när hon hjälper mamma att natta henne, när du blir större ska jag lära dig att dansa.

Katharine Holabird (författare) och Helen Craig (illustratör) har tillsammans skapat de otroligt populära berättelserna om den mycket speciella lilla musflickan Angelina. Denna serie, som redan har blivit en modern klassiker och sålts i miljontals exemplar världen över, lanseras nu på nytt med nya omslag och i nytt utförande. Angelina Ballerina kommer även att visas som serie på SVT under våren/hösten 2002.