En hyllning till livets mirakel

Lennart Nilssons klassiker Ett barn blir tillgavs ut första gången 1965 och har sedan dess översatts till 20 språk och sålts i tiotals miljoner exemplar. Världen över har människor i alla åldrar kunnat ta del av sagan om livets början, och miljontals blivande föräldrar har haft boken som följeslagare under graviditeten.
Nu kommer Ett barn blir till i en fjärde helt omarbetad och utökad utgåva i större format, med nyskriven text och över 350 nya bilder. Återigen har mästerfotografen Lennart Nilsson tagit unika bilder av hur vi alla en gång blivit till. Vi får följa hela den fascinerande processen från spermiernas kapplöpning mot ägget till det magiska förlossningsögonblicket. Parallellt skildras graviditeten från den blivande mammans och pappans perspektiv. I ett kapitel får vi också veta hur par som har svårt att få barn får hjälp genom assisterad befruktning.

Ett barn blir till är på samma gång ett visuellt äventyr och en praktisk handbok för blivande föräldrar.

Lennart Nilsson är världens främsta medicinska och vetenskapliga fotograf. Med hjälp av olika fototekniker och specialtillverkade mikroskop tar han oss med in i kroppens osynliga värld och avslöjar sådant ingen tidigare har sett. Han är hedersdoktor i både medicin och filosofi och tilldelas ständigt nya priser och utmärkelser. Lennart Nilsson har givit ut flera böcker om kroppen och naturen och hans bilder har publicerats i praktiskt taget alla internationella tidskrifter av rang.

Lars Hamberger, professor i kvinnosjukdomar vid Göteborgs universitet, är bokens författare och medicinska expert. Den forskargrupp han leder stod bakom födelsen av Skandinaviens första provrörsbarn 1982. Lars Hamberger har under mer än 25 år samarbetat med Lennart Nilsson i olika vetenskapliga film- och bokprojekt.