Förändringarna från året innan var mycket små, bara ett nytt namn lyckades ta sig in bland de tio populäraste pojk- och flicknamnen.

Bland flickorna håller Emma ställningen som etta, Emma har legat stadigt i topp de senaste tre åren. Maja, Ida, Elin och Julia var andra populära flicknamn.

William är det populäraste pojknamnet, precis som det var året innan. Andra populära pojknamn var Filip, Oscar, Lucas och Erik.

Ett gäng namn försvann från topp-100-listan och ersattes av nya. Miranda, Ellinor, Andrea, Gabriella, Siri, Michelle, Hedda och Cassandra försvann från listan över de 100 populäraste flicknamnen. Nya på listan är Freja, Lea, Signe, Mira, Leia, Isa och Elise. Vilgot, Loke, Aron, Sixten, Alfons och Olof är nya bland de 100 populäraste pojknamnen. Försvinner från listan gör Rickard, Herman, Jack, Charlie och Emanuel.

Nästan var femte flicka fick något av de tio vanligaste namnen, samtidigt var 3100 av de 50700 flickor som namngavs ensamma om åtminstone stavningen av sitt nya namn. Också bland pojkarna var det ungefär var femte som fick något av de 10 vanligaste namnen medan 2 600 pojkar av 53600 namngivna var ensamma om sitt namn.

Namn på G, snabbklättrare, var framför allt Leia och Sixten men även namn som Nova, Elise, Isa och Lea respektive Alvin, Vincent, Wilmer och Alfons verkar kunna vara på gång mot popularitetstoppen.

Vinnare kräver också förlorare, de namn som tappade mest var Madeline, Johanna, Tove, Malin och Nicole bland flickorna och bland pojkarna Joakim, Christian, Jonas, Johan och Henrik.