Föräldrar är en tacksam grupp att marknadsföra olika produkter för. Det är en grupp som ofta är mycket säkerhetsmedvetna och vill ha säkra produkter samtidigt som de också är modemedvetna. Det sistnämnda är kanske lättast och effektivast att slå mynt av eftersom det kan bli mer eller mindre omöjligt att sälja begagnat om sakerna börjar bli ett par år gamla. Barnvagnar är en produkt där detta märks ganska tydligt. Det kommer nya modeller och färger varje år och på bara ett par år kan en modell upplevas som gammal. De har nya finesser som ska förenkla förälderns tillvaro men det är inte alltid de är helt igenomtänkta.

Innan man bestämmer sig för att köpa en vagn, vare sig den är ny eller begagnad, kan det vara värt att söka tester på nätet. Gå till din favorit-sökmotor och sök barnvagnar test eller ”barnvagnsmärke” test

Test publicerat i bl.a. GP, DN och Eskilstunakuriren 2006-01-16

Testet, som utfördes av Consumercontent, gjordes på åtta trehjuliga vagnar: Urban Jungle, Brio Tridem, Quinny Freestyle Comfort, Travel Jogger Easy Drive, Graco Expedition, Chicco S3, Bugaboo Cameleon och Stokke Xplory. Ingen av dem var felfri, men några av dem fick sämre resultat än de övriga vagnarna. Bugaboo Cameleon kollapsade i hjulupphängningen på framhjulen och Graco Expedition kollapsade i chassit, dessa vagnar kunde inte slutföra testet på grund av detta.

Bugaboo Cameleon 8700 kr,
betyg kvalitet: 0 betyg hanterbarhet: 0
Stokke Xplory 7000 kr,
betyg kvalitet: 2,0 betyg hanterbarhet: 1,7
Chicco S3 6000 kr,
betyg kvalitet: 4,0 betyg hanterbarhet: 3,5
Urban Jungle 6000 kr,
betyg kvalitet: 2,0 betyg hanterbarhet: 4,7
Brio Tridem 4000 kr,
betyg kvalitet: 3,5 betyg hanterbarhet: 3,8
Quinny Freestyle Comfort 4000 kr,
betyg kvalitet: 3,5 betyg hanterbarhet: 3,7
Travel Jogger Easy Drive 2500 kr,
betyg kvalitet: 3,5 betyg hanterbarhet: 3,7
Graco Expedition 1600 kr,
betyg kvalitet: 0 betyg hanterbarhet: 0

Quinny Freestyle Comfort var den vagn som kan sägas ha bäst säkerhet utifrån detta test, den säkerhetsanmärkning som vagnen fick var att det saknades svensk instruktionsbok. De övriga hade anmärkningar på bl.a. ihopfällningsmekanismen, selen och bromsen.