Gryta på rotfrukter

Gryta är tacksamt att laga, kan göras i hur stora kok som helst och mängderna är inte så noga – ta ungefär vad du tycker verkar lagom. Som tillägg kan man skiva ett par tomater och lägga i.

1 kålrot
10 potatisar
2 morötter
10 cm purjolök
1 lök
2 dl djupfrysta grönsaker, t.ex ärter, majs och paprika
1/2 l vatten
1 buljongtärning

Skala kålroten och skär den i skivor. Gör likadant med potatisen, morötterna, purjolöken och löken. Har man tid och lust kan man fräsa lite på grönsakerna. Lägg grönsaker och rotfrukter i en gryta. Häll över vattnet, lägg i buljongtärningen och koka alltsammans i ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är lagom mjuka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.